INFOBIRO: Publikacije
Trezorski zapisi: Upisano 477 milijuna kuna i 20,22 milijuna eura

SEEbiz,

ZAGREB - Na današnjoj aukciji trezorskih zapisa Ministarstva financija održana je aukcija u kunama te eurima a plativa u kunama. Tako je planirani iznos izdanja u kunama iznosio 400 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio 477 milijuna kuna. Planirani je pak iznos izdanja u eurima iznosio 20 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio 20,22 milijuna eura, priopceno je iz tog ministarstva.

Trezorski zapisi: Upisano 477 milijuna kuna i 20,22 milijuna eura

Autori: SEEbiz redakcija

Na aukciji su s rokom dospijeca od 91 dan na prodaju ponudeni zapisi u iznosu 222 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio 172 milijuna kuna. Najviša ponudena cijena bila je 99,504 kune za 100 kuna nominalnog iznosa zapisa, uz kamatu dva posto. Najniža je ponudena cijena bila 99,356 kuna, uz kamatu od 2,60 posto. Jedinstvena je prodajna cijena stoga odredena na 99,381 kunu, pa se sukladno tome zapisi izdaju uz kamatu od 2,50 posto. Pritom je udio nebankarskog sektora u emisiji iznosio 88 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.