INFOBIRO: Publikacije
Fina: Proizvođači pića povećali bruto dobit 20,6 posto

SEEbiz,

ZAGREB - Poslujuci u uvjetima recesije, proizvodaci pica u Hrvatskoj smanjili su u devet mjeseci 2009. prema istom razdoblju prethodne godine broj zaposlenih za 4,6 posto, ukupne prihode za 5,3 posto i ukupne rashode za 7,9 posto, ali su uslijed veceg smanjenja rashoda od prihoda povecali bruto dobit za 20,6 posto, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).

Fina: Proizvođači pića povećali bruto dobit 20,6 posto

Autori: SEEbiz redakcija

Posljedica pada gospodarske aktivnosti su i smanjena izdvajanja za investicije u dugotrajnu imovinu za 26,5 posto. Inace, zaposleni kod poduzetnika proizvodaca pica dobili su prosjecne mjesecne neto place od 5.811 kuna, koje su nominalno porasle za 1,5 posto, i vece su za 1.262 kune, odnosno 27,8 posto od prosjecnih placa svih poduzetnika RH. Proizvodaci pica su ipak relativno dobro poslovali jer su ostvarili bruto dobit od 574 milijuna kuna kuna, što je, prema 476 milijuna kuna iz prvih devet m .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.