INFOBIRO: Publikacije
Varteks: Gubitak prošle godine 98,9 milijuna kuna

SEEbiz,

ZAGREB - Varteks je u prošloj godini ostvario gubitak u iznosu od 98,9 milijuna kuna, a na takav rezultat je u velikoj mjeri utjecalo umanjenje vrijednosti potraživanja i danih zajmova povezanim društvima, umanjenje vrijednosti potraživanja od kupaca, umanjenje vrijednosti zaliha i rezervacije za buduce troškove u ukupnom iznosu od 47,3 milijuna kuna.

Varteks: Gubitak prošle godine 98,9 milijuna kuna

Autori: SEEbiz redakcija

Dodatno se opterecenje pojacalo uvodenjem kriznog poreza i povecanjem stope PDV-a. Trgovina na malo u 2009. godini zabilježila je realno pad od 15,3 posto u usporedbi s prodajom ostvarenom u 2008. godini. Iz Varteksa (ZSE:VART-R-1) naglašavaju da je pad prodaje odjece iznosio 20,7 posto što se primjecuje i u poslovanju društva. Iz Varteksa takoder porucuju da su strah potrošaca i pad potrošnje uvelike djelovali na pad prihoda i na pad ukupne bruto marže u odnosu na 2008. godinu. Društvo je u 200 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.