INFOBIRO: Publikacije
Ratzinger sudjelovao u odugovlačenju postupka protiv svećenika pedofila?

SEEbiz,

OAKLAND - Papa Benedikt XVI, dok je bio kardinal Joseph Ratzinger, nije dozvolio smjenjivanje jednog svecenika katolicke crkve u Kaliforniji koji je seksualno zlostavljao djecu, pokazala je crkvena dokumentacija. U pismu iz 1985. godine , koje je potpisao Ratzinger, navodi se zabrinutost zbog posljedica koje bi smjenjivanje svecenika imalo po opce dobro crkve, javlja AP navodeci da je imao ekskluzivni uvid u pismo.

Ratzinger sudjelovao u odugovlačenju postupka protiv svećenika pedofila?

Autori: SEEbiz redakcija

Ratzinger je tražio od biskupa da se Kiesleu osigura "ocinska briga koliko je to moguce" dok se ceka na odluku. Buduci papa je napomenuo da pri odlucivanju da se razredi Kiesles mora biti uzeto u obzir "dobro univerzalne crkve" i to što "šteta od izuzeca može provocirati pripadnike zajednice vjerujucih, posebno imajuci u vidu mladost". Vatikan je do sada uporno tvrdio da Ratzinger nije sudjelovao u sprecavanju smjenjivanja svecenika pedofila. Pismo je dio višegodišnje korespondencije izmedu Oakl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.