INFOBIRO: Publikacije
Jadranka Kosor: Izbacite guzu iz spota, to je seksizam!

SEEbiz,

ZAGREB - Premijerka Kosor je na kraju prezentacije turisticke kampanje u medijima imala primjedbu da nije korektno, s osnove zaštite ženskih prava, da se u spotu "Recept za dobar odmor" koristi ženska stražnjica (u bikiniju) jer djeluje, kako je kazala, seksisticki. Zamolila je autore da razmisle o izmjeni tog dijela spota, naglasila je da ona to ne nareduje.

Jadranka Kosor: Izbacite guzu iz spota, to je seksizam!

Autori: SEEbiz redakcija

"Nece nam zbog toga dijela veci broj turista pohrliti u Hrvatsku, odnosno odbiti doci ako izbacimo taj mali kadar za kojeg mislim da ne spada ovdje. To je moja primjedba, ne naredba", dala je na znanje Kosor Bulicu i Bajsu. Novinarima je kasnije Niko Bulic kazao da ce HTZ i autori uzeti u obzir razmišljanje premijerke te svakako "afirmirati razne ljepote Hrvatske". Dodao je da HTZ u svijetu dobiva niz nagrada za dizajn plakata, filmova i cjelovitih kampa .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.