INFOBIRO: Publikacije
Nebo je potpuno prazno nad sjevernom Europom!

SEEbiz,

LONDON – Debeli sloj vulkanskog pepela prekrio je u petak neke ruralne dijelove Islanda dok se nevidljivi trag dima i pepela razvukao nad Europom i ispraznio nebo od zrakoplova. Poljski dužnosnici zabrinuti su da oblak pepela mogao ugroziti dolazak svjetskih celnika na pogreb predsjednika Lecha Kaczynski i njegove supruge u nedjelju u Krakowu.

Nebo je potpuno prazno nad sjevernom Europom!

Autori: SEEbiz redakcija

Agencija je objavila da je u petak otkazano 16.000 od uobicajenih dnevnih 28.000 letova u Europi, dvostruko više no što je otkazano dan ranije. Samo je 120 prekoatlantskih letova došlo do europskih zracnih luka dok ih je uobicajenim danom 300, a otkazano je i oko 60 letova izmedu Azije i Europe. Za sada medu onima koji dolaze na pogreb su predsjednik SAD-a Barack Obama, ruski predsjednik Dmitrij Medvjedjev i njemacka kancelarka Angela Merkel i nitko od njih nije otkazao dolazak. Obitelj Kaczynsk .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.