INFOBIRO: Publikacije
PBZ analize: Procjena inflacije revidirana naniže, na 2,2%

SEEbiz,

ANALIZA - Prosjecna inflacija u Hrvatskoj u prvom je tromjesecju iznosila 0,9 posto na godišnjoj razini, a analiticari Privredne banke Zagreb svoju procjenu inflacije u ovoj godini revidirali su naniže, na 2,2 posto, no napominju kako ocekuju da ce globalna kretanja i rast troškova proizvodaca postupno povecavati inflatorne pritiske prema kraju godine, cemu pridonosi i niska prošlogodišnja baza.

PBZ analize: Procjena inflacije revidirana naniže, na 2,2%

Autori: SEEbiz redakcija

U najnovijim PBZ Tjednim analizama podsjeca se da su cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u ožujku, po podacima Državnog zavoda za statistiku, porasle za 0,4 posto na mjesecnoj, odnosno 0,9 posto na godišnjoj razini. Time je dvanaestomjesecni prosjek snižen na 1,7 posto, a prosjecna inflacija u prvom tromjesecju iznosila je 0,9 posto na godišnjoj razini što je rezultat anemicne osobne potrošnje uslijed koje je medugodišnja stopa temeljne inflacije u veljaci iznosila negativnih 0,5 posto, n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.