INFOBIRO: Publikacije
Svjetska zdravstvena organizacija: Vulkanski pepeo ne ugrožava zdravlje!

SEEbiz,

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopcila je da oblak pepela iznad Europe nije opasan za zdravlje, osim u blizini samoga vulkana na Islandu. Nadzor kvalitete zraka pokazuje da se cestice pepela iz oblaka na vecini europskoga teritorija ne spuštaju do zemlje, rekao je dr. Carlos Dora iz WHO-a.

Svjetska zdravstvena organizacija: Vulkanski pepeo ne ugrožava zdravlje!

Autori: SEEbiz redakcija

Cestice pepela iz oblaka na vecini europskog teritorija ne spuštaju se do zemlje. Ta je poruka suprotna WHO-ovim upozorenjem Europljanima da ne izlaze iz kuca, pocne li se vulkanski pepeo slijegati zbog moguce štetnosti u slucaju udisanja. Drugi strucnjaci nisu vjerovali da bi vulkanski pepeo mogao znatnije utjecati na zdravlje te su porucivali da je WHO-ovo upozorenje pretjerano. Dora je u utorak rekao da bi se oblak mogao raspršiti visoko na nebu te da tako više ne bi predstavljao problem. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.