INFOBIRO: Publikacije
Velika nagrada Srbije? U Staroj Pazovi gradi se staza za Formulu 1

SEEbiz,

STARA PAZOVA - Zoran Stefanovic, srpski biznismen i vlasnik nesudenog F1 tima Stefan GP, u saradnji sa opštinom Stara Pazova izgradit ce pravi autodrom na kojem ce se voziti trke Formule 1. U cetvrtak ce biti potpisan protokol o saradnji izmedu opcine Stara Pazova i Stefanoviceve korporacije Amco.

Velika nagrada Srbije? U Staroj Pazovi gradi se staza za Formulu 1

Autori: SEEbiz redakcija

"Shvatam da dolazak Formule 1 u Srbiju trenutno deluje nerealno. Ništa ne može da se uradi brzo i preko noci. Ipak, kad budemo izgradili stazu po standardima Formule 1, onda ce postojati i šansa da dobijemo trku." Grube procjene govore da se radi o cifri od minimum 200-250 milijuna eura. Planirano je da se, pored same staze za utrke, izgradi i niz pratecih objekata koji bi u buducnosti bili sjedište tima Stefan GP, koji bi sljedece godine trebao debitirati u Formuli 1. Staza ce biti dugacka 3.55 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.