INFOBIRO: Publikacije
MMF prognozu rasta Hrvatske spustio na 0,2 posto

SEEbiz,

ZAGREB - Medunarodni monetarni fond (MMF) snizio je u srijedu u redovnim proljetnim prognozama procjenu o rastu hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 0,2 posto, dok u 2011. ocekuje njegovo ubrzanje na 2,5 posto. U jesenskim prognozama MMF je za ovu godinu predvidio rast hrvatskog BDP-a za 0,4 posto.

MMF prognozu rasta Hrvatske spustio na 0,2 posto

Autori: SEEbiz redakcija

U prošloj godini aktivnosti u hrvatskom gospodarstvu smanjile su se za 5,8 posto, istice nadalje MMF u redovnim polugodišnjim Prognozama za svjetsko gospodarstvo (WEO). Godišnja stopa inflacije u Hrvatskoj mjerena potrošackim cijenama iznosit ce u ovoj godini 2,3 posto, nasuprot ranije prognoziranih 2,8 posto. U 2011. trebala bi porasti na 2,8 posto. U 2009. iznosila je 2,4 posto. Manjak na tekucem racunu bilance placanja Hrvatske u ovoj godini procijenjen je na 6,3 posto BDP-a, dok je u jesenji .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.