INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Grčka i loše američke brojke ruše indekse

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi su naglo pali nakon tek dva sata trgovanja. Pad banaka se nastavio zbog zabrinutosti oko Grcke dok još uvijek traju pregovori izmedu Grcke i Europske Komisije i predstavnicima Medunarodnog monetarnog fonda a Eurostat je revidirao naviše udio proracunskog deficita u BDP-u i upozorio da bi moglo doci do još jedne revizije.

Svjetska tržišta: Grčka i loše američke brojke ruše indekse

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

To je povecalo i spread izmedu grckih i njemackih državnih obveznica na 5,42 postotna poena. Nagada se da bi Grcka mogla aktivirati program pomoci i odgoditi isplate po obveznicama ili produžiti rok njihovog dospijeca. Osim Grcke, u fokusu ulagaca danas su bili i korporativni rezultati, pa su tako rezultati Nestle-a podigli prehrambeni sektor. Nestle je ostvario rast prodaje iznad ocekivanja, na 26,3 milijardi franaka sa 25,2 milijarde franaka u istom razdoblju prošle godine. Europske dionice u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.