INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Plus u EU, Wall Street startao minusom

SEEbiz,

KOMENTAR - Pozitivna kretanja na europskim tržištima nastavljena su i u popodnevnom dijelu trgovanja. Europske dionice rastu od pocetka dana ne prateci pad na azijskih tržištima nakon što rezultati Amazona i Microsofta nisu uspjeli potaknuti zainteresiranost ulagaca za kupnju a prevladala je zabrinutost oko situacije u Grckoj.

Svjetska tržišta: Plus u EU, Wall Street startao minusom

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Grcki premijer je danas potvrdio da ce Grcka tražiti pomoc iz zajednickih sredstava Europske Unije i Medunarodnog monetarnog fonda. To je izazvalo smanjenje spreada na grcke i njemacke obveznice koji je jucer dosegnuo rekordu razinu, prinosa i CDS-ova, osiguranja od neispunjavanja isplate grckih obveznica, a pozitivne reakcije pokazalo je dionicko tržište. Prvi iznos pomoci Grcka bi trebala primiti prije dospijeca desetogodišnjih obveznica u vrijednosti od 8 milijarde eura, koje dospijevaju 19. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.