INFOBIRO: Publikacije
Prosečna zarada u Srbiji dovoljna za goli opstanak

SEEbiz,

BEOGRAD - Prema poslednjim statistickim merenjima iz februara ove godine za pokrice prosecne potrošacke korpe u Srbiji je trebalo 1,12 prosecnih zarada. Standard gradana je nešto povoljniji u odnosu na prethodni mesec, s tim da u narednom periodu ne treba racunati na neke znacajnije oscilacije vrednosti korpe i zarada.

Prosečna zarada u Srbiji dovoljna za goli opstanak

Autori: SEEbiz redakcija

Srpski prosek od 32.336 dinara dovoljan je za pokrice minimalne korpe od 22.469, ali ne i prosecne korpe od 36.196 dinara. Prosek zarada je manji za desetak hiljada u odnosu na poslednji kvartal prethodne godine, kada je potrošnja prosecnog domacinstva u Srbiji iznosila 44.886 dinara, a prihodi su bili 47.582. U Ministarstvu trgovine i usluga Srbije isticu da je februarska korpa bila skuplja za 0,36 odsto od januarske, dok je istovremeno plata u tom mesecu porasla za 7,8 odsto. Iako je došlo do .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.