INFOBIRO: Publikacije
Azijska tržišta: Sony, Canon i Toyota zaslužni za uzlet Nikkeija

SEEbiz,

KOMENTAR - Azijski indeksi pratili su pozitivno raspoloženje na Wall Streetu. Sentiment na americkim tržištima podigli su smanjenje neizvesnosti oko Grcke, nakon što su ranije prošle sedmice spread-ovi izmedu grckih i nemackih obveznica dostigli rekordne nivoe, pozitivne ekonomske podatke i dobre korporativne rezultate.

Azijska tržišta: Sony, Canon i Toyota zaslužni za uzlet Nikkeija

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Grcka je u petak zatražila od Evropske Unije i Medunarodnog monetarnog fonda aktiviranje programa vrednog izmedu 40 i 45 milijardi dolara za pomoc pri servisiranju svojih obaveza koje uskoro dospevaju. Grcka je ranije pokušala izbeci ukljucivanje Medunarodnog monetarnog fonda jer bi to znacilo uvodenje još snažnijih restrikcija na javnu potrošnju, uz plan grcke vlade koji je izazvao snažne otpore grckih sindikata. Rast apetita ulagaca prema riziku dodatno je podstakao rast azijskih indeksa, slab .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.