INFOBIRO: Publikacije
Satelitski snimci dokazuju: Vulkanski oblak uopšte nije postojao

SEEbiz,

LONDON - Britanski vazdušni prostor je bio zatvoren pod lažnim objašnjenjima, a satelitski snimci otkrivaju da iznad celog podrucja Velike Britanije nigde nije bilo vulkanskoga oblaka s prašinom. Cak 500.000 Britanaca je ostalo "nasukano" na aerodromima širom sveta, dok se gubici vaduhoplovnih kompanija procjenjuju na stotine miliona funti.

Satelitski snimci dokazuju: Vulkanski oblak uopšte nije postojao

Autori: SEEbiz redakcija

Prema najnovijim podacima, jedan oblak poput onoga o kojem se govorilo nigde nije postojao, a sloj prašine poreklom iz islandskoga vulkana je toliko tanak da ni na koji nacin nije mogao ugroziti vazdušni saobracaj. prema snimcima satelita, nebo nad Britanijom je danima bez ikakvih oblaka, pa cak ni onih vulkanskoga porekla. Jim McKenna, pravnik Službe za civilno vazduhoplovstvo koje je nadležno za ovaj slucaj, je naglasio da je ocito da je pocetkom ove (vulkanske) krize "došlo do znacajnog nedos .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.