INFOBIRO: Publikacije
Svetska tržišta: Grčka srušila indekse s obe strane Atlantika

SEEbiz,

KOMENTAR - Negativna kretanja evropskih indeksa nastavila su se i dalje tokom dana, cime je prekinut dvodnevni rast evropskih akcija. Ulagaci na svetskim tržištima, jucer na americkim i na azijskim i evropskim tržištima, danas su promenili fokus sa korporativnih vesti i kvartalnih rezultata kompanija, a tržištem je zavladala zabrinutost zbog Grcke.

Svetska tržišta: Grčka srušila indekse s obe strane Atlantika

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Nemacka je grcku vladu uslovila da koristi program sprovodenjem još strožijih proracunskih rezova, dok se istovremeno na obveznickom tržištu nastavljaju da povecavaju razlike prinosa na nemacke i grcke, ali i portugalske, državne obveznice. Spread izmedu nemackih i grckih obveznica porastao je na najvišu razinu u poslednjih dvanaest godina dok je na portugalske obveznice dosegnuo rekordnu razinu od 258 baznih bodova. Današnje izjave nemacke vlade, da bi financijska pomoc Grckoj mogla biti uskrac .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.