INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Grčka porušila indekse s obje strane Atlantika

SEEbiz,

KOMENTAR - Negativna kretanja europskih indeksa nastavila su se i dalje tijekom dana, cime je prekinut dvodnevni rast europskih dionica. Ulagaci na svjetskim tržištima jucer na americkim i na azijskim i europskim tržištima danas su promijenili fokus sa korporativnih vijesti i kvartalnih rezultata kompanija, a tržištem je zavladala zabrinutost zbog Grcke.

Svjetska tržišta: Grčka porušila indekse s obje strane Atlantika

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Njemacka je grckoj vladi uvjetovala korištenje programa provodenjem još strožih proracunskih rezova, dok se istovremeno na obveznickom tržištu nastavljaju povecavati razlike prinosa na njemacke i grcke, ali i portugalske, državne obveznice. Spread izmedu njemackih i grckih obveznica porastao je na najvišu razinu u posljednjih dvanaest godina dok je na portugalske obveznice dosegnuo rekordnu razinu od 258 baznih bodova. Današnje izjave njemacke vlade, da bi financijska pomoc Grckoj mogla biti usk .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.