INFOBIRO: Publikacije
Europska tržišta: Portugalski strahovi šire pesimizam

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi prekinuli su dvodnevni rast na pocetku današnjeg trgovanja. I na americkim i azijskim tržištima prekinuta su pozitivna kretanja a Grcka se opet nalazi u središtu pozornosti ulagaca, posebno nakon što je Njemacka zatražila nove, odlucnije ekonomske mjere koje bi smanjile proracunski deficit u zamjenu za financijsku pomoc.

Europska tržišta: Portugalski strahovi šire pesimizam

Autori: Tina Šušnjar

Njemacka se protivila intervencijama ostalih zemalja clanica euro zone, a u slicnoj situaciji kao Grcka mogle bi se naci i druge zemlje. I na portugalske državne obveznice raste spread koji je jucer dosegao rekordnu razinu, iako portugalska vlada uvjerava da Portugal nije ni približno u lošoj situaciji kao Grcka. Izjave grcke vlade da ce sredstva iz programa pomoci stici na vrijeme da se servisiraju obveze koje na naplatu dolaze u svibnju jucer su smirile tržište, ali je zabrinutost danas ponovn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.