INFOBIRO: Publikacije
ArcelorMittal: Zatražen ulazak federalnih inspektora

SEEbiz,

ZENICA - Povodom ekscesnih situacija u dane 23. i 26. aprila, kada je vizuelno uocena enormna emisija polutanata iz pogona ArcelorMittal Zenica i uvidom u rezultate zagadenosti zraka na mobilnoj mjernoj stanici u Tetovu, Komisija za pracenje kvaliteta okoliša Opcine Zenica uputila je zahtjev Federalnoj upravi za inspekcijske poslove za hitan dolazak inspektora u kompaniju AMZ-a.

ArcelorMittal: Zatražen ulazak federalnih inspektora

Autori: SEEbiz redakcija

Prema informacijama iz Opcine Zenica, zatraženo je da Federalna Uprava za inspekcijske poslove osigura radno mjesto inspektora sa sjedištem u Zenici. Od menadžmenta ArcelorMittal Zenica zahtijeva hitan sastanak s predstavnicima Komisije za pracenje stanja okoliša Zenica radi poduzimanja adekvatnih mjera za smanjenje zagadivanja zraka, te obustavljanje rada postrojenja koja emitiraju polutante iznad dozvoljenih vrijednosti. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.