INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Poslijepodne oporavilo indekse u EU, Wall Street krenuo plusom

SEEbiz,

KOMENTAR - Snažna reakcija europskih ulagaca na smanjenje rejtinga Grcke i Portugala koja je jucer snažno spustila europske indekse pred kraj trgovanja a nastavljena je danas, popustila je tijekom dana, pa je DAX nadoknadio veci dio današnjih gubitaka, a FTSE i CAC 40 su prešli u pozitivno podrucje.

Svjetska tržišta: Poslijepodne oporavilo indekse u EU, Wall Street krenuo plusom

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Indeksi su tijekom dana pali na najnižu razinu u posljednjih sedam tjedana a pad su predvodile dionice banaka.Najveci minusi su zabilježeni na portugalskom i španjolskom tržištu. Španjolski IBEX je vratio veci dio gubitaka i trenutno gubi 0,12%, dok je portugalski PSI još uvijek u minusu 4,69%. Americki i azijski indeksi takoder su odrazili porast zabrinutosti ulagaca da ce se kriza iz Grcke proširiti i na ostale visoko zadužene europske zemlje. Averziju ulagaca prema riziku pokazuje i rast inde .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.