INFOBIRO: Publikacije
Luka Rijeka opet potvrđuje SEEbiz: Da, kineski interes je razlog skoka dionica

SEEbiz,

ZAGREB - U povodu upita o postojanju novih/promijenjenih cinjenica radi kojih je 27.04.2010. godine obustavljeno trgovanje dionicama Luke Rijeka, iz kompanije su izvijestili burzu Vas da im je kao izdavatelju poznato da je na stranicama SEEbiz-a objavljan clanak pod naslovom: Kinezi nude 10 milijardi eura za poslove u Hrvatskoj.

Luka Rijeka opet potvrđuje SEEbiz: Da, kineski interes je razlog skoka dionica

Autori: SEEbiz redakcija

U tekstu se navodi da je kineska državna brodarska korporacija Cosco zainteresirana za preuzimanje višegodišnje koncesije za upravljanje Lukom Rijeka (ZSE:LKRI-R-A), te da je ista vijest objavljena i u Nacionalu. Isti izvor navodi da je kineski interes o kojem je SEEbiz prenio tekst doveo do toga da je apsolutni dobitnik prijepodneva bila dionica Luke Rijeka koju je u 14:38 sati podigao na 12,85%, odnosno na 190,00 kuna, što je najviši promet ovim dionicama od pocetka godine, radi cega je i izvr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.