INFOBIRO: Publikacije
Ekonomski institut: BDP ove godine pada 0,7 posto

SEEbiz,

ZAGREB - Negativan trend ukupne gospodarske aktivnosti još je uvijek prisutan, premda znacajno slabijeg intenziteta nego ranije, što ukazuje na približavanje dnu krize i mogucnost da oporavak zapocne u drugoj polovici godine, navodi se u obrazloženju najnovijih prognoza Ekonomskog instituta iz Zagreba (EIZ).

Ekonomski institut: BDP ove godine pada 0,7 posto

Autori: SEEbiz redakcija

Analiticari EIZ-a napominju kako ce 2010. godina biti teška za gospodarstvo. Bruto domaci proizvod za cijelu godinu mogao bi zabilježiti pad od 0,7 posto. U iducoj godini se pak ocekuje oporavak koji ce biti polagan i nestabilan, uz mogucnost naizmjenicnog jacanja i slabljenja aktivnosti, a investicije i izvoz bi tada trebali znacajnije porasti. Osobna potrošnja, pritisnuta nezaposlenošcu i manjim placama, tek ce tijekom 2011. uci u fazu oporavka. Analiticari takoder napominju kako je gospodarsk .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.