INFOBIRO: Publikacije
The Daily Telegraph: EU zbog Grčke rejting agencijama prijeti novom regulativom

SEEbiz,

BRUXELLES - Europska komisija je, prema pisanju u cetvrtak The Daily Telegragh, zaprijetila da ce pribjeci reguliranju rada rejting agencija nakon što je jedna od njih, Standard&Poor''s, potakla europsku dužnicku krizu snizivši kreditni rejting grckih obveznica na razinu visokorizicnih vrijednosnih papira.

The Daily Telegraph: EU zbog Grčke rejting agencijama prijeti novom regulativom

Autori: SEEbiz redakcija

Dužnosnici u Bruxellesu su u srijedu bijesno reagirali na dan ranije donijetu odluku agencije da prvi put kreditni rejting jedne od država eurozone svede na takozvani "junk" status odnosno BB+. Ista kreditna agencija je, snižavanjem kreditnog rejtinga Španjoske i Portugala, podstakla sunovrat na financijskim tržiištima i podgrijala nova strahovanja od širenja grcke krize i bojazni za stabilnost eura. Dužnosnici Europske unije su gnjevni zato što, kako Daily Telegraph navodi, pažljivo kalkulirani .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.