INFOBIRO: Publikacije
Hypo: Nova kaznena prijava protiv bivših direktora zbog kredita u Hrvatskoj

SEEbiz,

ZAGREB - Odvjetnici Hypo banke, u sve opsežnijoj istrazi austrijskih pravosudnih tijela o poslovanju Hypo Group Alpe Adria,ovoga su tjedna podnijeli novu kaznenu prijavu protiv bivših clanova uprave Guentera Striedingera i Wolfganga Kulterera zbog kreditiranja društava AB Maris i Darije u Hrvatskoj, prenijeli su austrijski mediji.

Hypo: Nova kaznena prijava protiv bivših direktora zbog kredita u Hrvatskoj

Autori: SEEbiz redakcija

U prijavi dugoj 61 stranicu voda odvjetnickog tima Hypa i strucnjak za kazneno pravo, Guido Held, iznosi sumnju da Striedinger i Kulterer stoje iza vlasnika navedenih društava u Hrvatskoj. Oba projekta su dosad, prema prijavi, "progutala više od 80 milijuna eura" sredstava Hypo grupe koja je u vlasništvu austrijske države. Novac je otišao na kredite koji su, kako se navodi u prijavi, dijelom bjanko odobravani, bez ucešca vlastitog kapitala ili kalkulacija bankovnih strucnjaka. Dijelom su sredstv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.