INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Slabiji rezultati ruše Hrvatski telekom, ali ne i Ingru

SEEbiz,

ZAGREB - Uz 24 milijuna kuna redovnog prometa dionicama na Zgarebackoj buzi, Crobex je danas srušen 0,77 posto, na 2.161,26 bodova. Svega tri dionice ostvarile su više od milijun kuna prometa. Ispodprosjecan promet i pad indeksa vec cetvrti dan zaredom pokazuje da ulagaci na Zagrebackoj burzi trenutno na horizontu ne vide ništa što bi ih moglo potaknuti na aktivniju kupovinu dionica.

Zagrebačka burza: Slabiji rezultati ruše Hrvatski telekom, ali ne i Ingru

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Objava Ingre o gubitku u 2009. teškom 71 milijun kuna nije uspjela ugušiti dobre vijesti iz Alžira i Iraka. Više od polovice današnjeg prometa odnosi se na dionicu Hrvatskog Telekoma ZSE:HT-R-A, koji je jutros objavio da su prihodi u prvom tromjesecju pali za 6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 1,94 milijarde kuna, dok je neto dobit bila pala za 34,2 posto, na 384 milijuna. Dionica je tako srušena vec peti dan zaredom, za 1,01 posto, na 273,70 kune, za lipu ispod ostvarenog dnevnog pr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.