INFOBIRO: Publikacije
Svetska tržišta: Prekinut rast u EU, Wall Street bez promena

SEEbiz,

KOMENTAR - Rast evropskih indeksa je prekinut sredinom dana nakon mešovitog pocetka trgovanja koje je nastavljeno u pozitivnom podrucju. Pozitivni impulsi došli su sa americkih i azijskih tržišta koja su nadoknadila dobar deo najvecih gubitaka u poslednjih nekoliko meseci. Popustila je zabrinutost za stabilnost ekonomija evro zone, a fokus se premestio na korporativni sektor.

Svetska tržišta: Prekinut rast u EU, Wall Street bez promena

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Tako je bilo i na pocetku današnjeg trgovanja na evropskim tržištima, a banke su u poslepodnevnom delu izgubile dobitke u ocekivanju novih detalja sporazuma koji bi trebao biti postignut u sledecih nekoliko dana izmedu Grcke i Europske Unije i Medunarodnog monetarnog fonda. Prema sporazumu program pomoci bi mogao iznositi izmedu 100 i 120 milijardi evra, znatno više od ranije spominjanih 35 milijardi evra. Grcka bi trebala tokom sledece tri godine da smanji proracunski deficit sa 13,6% BDP-a za .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.