INFOBIRO: Publikacije
Zemljoradničke zadruge: Bolja zarada zahvaljujući udruživanju

SEEbiz,

VALJEVO - U valjevskom kraju je ponovo pocelo masovno osnivanje zemljoradnickih zadruga, zahvaljujuci tome što je nekoliko fabrika za preradu voca i hladnjaca, pre svega austrijski Rauch u Koceljevi i Podgorina frucht u Osecini, najavilo spremnost da pod povoljnim uslovima preuzme citav rod voca u ovako organizovanoj proizvodnji.

Zemljoradničke zadruge: Bolja zarada zahvaljujući udruživanju

Autori: SEEbiz redakcija

Ovog proleca osnovane su zemljoradnicke zadruge u Valjevskoj Kamenici, Milicinci, Donjoj Bukovici, Stavama, a nekoliko zadruga je niklo i na teritoriji opštine Osecina. "Za osnivanje zemljoradnickih zadruga vlada veliko interesovanje i to je razumljivo kada se zna da selo bez njih ne može", kazao je Cedomir Nikolic, vlasnik Agrane iz Valjeva, koja se prihvatila posla oko osnivanja zemljoradnickih zadruga. "Na ovaj nacin želimo da organizujemo, pre svega, proizvodnju na vecim površinama tako što .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.