INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka banka: Troškovi rezerviranja spustili neto dobit 12,3%

SEEbiz,

ZAGREB - Grupa Zagrebacke banke je u prvom tromjesecju 2010. godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 278 milijuna kuna. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine dobit je smanjena za 39 milijuna kuna ili 12,3%. Ostvareni rezultat je pod utjecajem povecanih troškova vrijednosnih uskladenja i rezerviranja za gubitke.

Zagrebačka banka: Troškovi rezerviranja spustili neto dobit 12,3%

Autori: SEEbiz redakcija

Dobit od poslovanja prije troškova vrijednosnih uskladenja i rezerviranja za gubitke iznosi 557 milijuna kuna ili 18,8% više u odnosu na prethodnu godinu kao rezultat povecanih prihoda i efikasnog upravljanja troškovima. Poslovni prihodi Grupe (ZSE:ZABA-R-A) iznose 1.162 milijuna kuna, te su u odnosu na isto razdoblje prošle godine povecani za 69 milijuna kuna ili 6,3%. Neto kamatni prihod iznosi 743 milijuna kuna i za 74 milijuna kuna (+11,1%) je veci u odnosu na prvo tromjesecje 2009. godine. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.