INFOBIRO: Publikacije
Vrabac - superšpijun: Prva bespilotna srpska letjelica!

SEEbiz,

BEOGRAD - "Ne može da joj promakne ništa. Njen snimak beleži i boru ili trzaj na licu coveka, usred mraka u gustoj šumi. Necujna je. Registruje svaki pokret, ali i najmanje temperaturne promene, prepoznajuci objekte, tela coveka ili sitne životinje. Može da se spakuje u vojnicki ranac. Ona je superšpijun – prva domaca bespilotna letelica vrabac."

Vrabac - superšpijun: Prva bespilotna srpska letjelica!

Autori: SEEbiz redakcija

Samo ovog proljeca srpska vojna industrija ocekuje sklapanje ugovora vrijednih milijardu eura, što ce je ciniti najvecim izvoznikom u ovoj grani na Balkanu. Tim rijecima beogradski Blic predstavlja letjelicu koju je projektirao Vojnotehnicki institut, a proizvodi Vazduhoplovni zavod Moma Stanojlovic. Pocetkom iduce godine trebala bi se naci na listi naoružanja i opreme Vojske Srbije, a prije svega za kontrolu Kopnene zone bezbednosti. Bice tri puta jeftinija od izraelske letjelice tipa Orbiter k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.