INFOBIRO: Publikacije
Vladimir Gumenjuk: Ja sam spalio Hitlerove kosti, ali neću reći gdje sam rasuo pepeo!

SEEbiz,

MAGDEBURG - "Pepeo kostiju Adolfa Hitlera i Eve Braun 1970. godine iskopao sam po naredbi, spalio i razbacao u blizini Magdeburga", rekao je britanskom tabloidu 73-godišnji bivši oficir KGB-a Vladimir Gumenjuk. On tvrdi da nece odati mjesto gdje je rasuo pepeo, “jer bi tamo odmah poceli hodocastiti neonacisti, kojih je u Njemackoj ionako previše, a podigli bi mu i spomenik”.

Vladimir Gumenjuk: Ja sam spalio Hitlerove kosti, ali neću reći gdje sam rasuo pepeo!

Autori: SEEbiz redakcija

"Samo smo dvadesetak sekundi bili sami, pa smo se slikali uz pepeo, a potom smo pepeo bacili sa stijene u bezimeni potocic." On tvrdi i da je zadnji iz ekipe trojice kojima je iz Moskve naredeno da ekshumiraju ostatke Hitlera, Braunove, Josefa i Magde Goebbels i da ih bace na tocno odredeno mjesto. "Samo smo dvadesetak sekundi bili sami, pa smo se slikali uz pepeo, a potom smo pepeo bacili sa stijene u bezimeni potocic." U povijesnim knjigama navodi se da su Hitlerovi i Goebbelsovi bili pokopani .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.