INFOBIRO: Publikacije
Udruga gradova protiv Vlade: Porezno rasterećenje preko leđa lokalnih jedinica

SEEbiz,

ZAGREB - U vezi najavljenih izmjena poreznih stopa i razreda poreza na dohodak Udruga gradova u Republici Hrvatskoj priopcila je da izražava negodovanje zbog najavljenih izmjena jer Vlada, kao odgovor krizi, nije donijela niti najavila ni jednu poreznu mjeru koja bi smanjila prihode državnog proracuna, vec porezno rasterecenje gradana vrši na teret lokalne samouprave.

Udruga gradova protiv Vlade: Porezno rasterećenje preko leđa lokalnih jedinica

Autori: SEEbiz redakcija

Štoviše, nastavlja se u priopcenju, Vlada je kao odgovor na krizu povecala PDV za jedan posto što godišnje predstavlja dodatne 2 milijarde kuna prihoda državnog proracuna. Takoder, stoji u priopcenju, izmjene pojedinacno najveceg prihoda lokalne samouprave planiraju se i usuglašavaju bez konzultacija s lokalnom samoupravom, što je suprotno Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi, iako Udruga gradova u zadnje dvije godine redovito upucuje zahtjeve za sastanak sa ministrom financija i predsjednico .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.