INFOBIRO: Publikacije
Paul Vandoren: Grčka kriza nema veze s hrvatskim pristupanjem EU

SEEbiz,

ZAGREB - Hrvatska je pri kraju pregovora s Europskom unijom, no hrvatski gradani ne znaju što ih ceka, a nemali broj poduzetnika zabrinut je zbog toga. O izazovima i ocekivanjima u EU-u u prilogu EU Enterprise Privrednog vjesnika, koji iz tiska izlazi sutra, govorio je šef Misije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Paul Vandoren: Grčka kriza nema veze s hrvatskim pristupanjem EU

Autori: BORIS ODORČIĆ Krešimir Sockovic Krešimir Sočković sockovic@privredni.hr

Moja poruka hrvatskim poduzetnicima je: nemojte strahovati od jedinstvenog tržišta jer tu je više mogucnosti nego prijetnji. Iskustva iz posljednja dva kruga pristupa pokazala su da je proširenje donijelo veci gospodarski rast, posebno u novim zemljama clanicama. Ove više stope rasta pomogle su smanjiti razliku u standardu života, dok je prihod po glavi stanovnika u novim zemljama clanicama porastao sa 40 posto prosjeka u EU-u u 1999. na 52 posto u 2009. Hocemo li dovršiti pregovaracki proces do .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.