INFOBIRO: Publikacije
Ivan Vujović: Srbija ponavlja greške

SEEbiz,

PODGORICA - Neprimjereno je uporno pozivati u goste, a onda neubjedljivim formalnim razlogom i ociglednošcu stvarnog razloga, kršiti osnovno pravilo medunarodnog prava - nemiješanje u unutrašnje stvari druge države, naveo je u pisanoj izjavi savjetnik za evropske integracije predsjednika Skupštine Crne Gore Ivan Vujovic.

Ivan Vujović: Srbija ponavlja greške

Autori: SEEbiz redakcija

Odlaganje posjete predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapica Srbiji neprimjeren je potez i predstavlja novu diplomatsku grešku Beograda. Otkazivanje posjete Krivokapica Srbiji samo 48 sati nakon što je utvrden njen program, kako je kazao Vujovic, nažalost, podsjeca na odnose dvije države do obnove crnogorske nezavisnosti i budi bolno istorijsko iskustvo. Vujovic je istakao da je svima u regionu prioritetna obaveza saradnja sa susjedima, pa ovakvim ponovljenim diplomatskim greškama Srbija .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.