INFOBIRO: Publikacije
EU želi da i BiH obavi popis stanovništva 2011. godine

SEEbiz,

SARAJEVO - EU ocekuje od vlasti Bosne i Hercegovine da poduzmu potrebne mjere kako bi se i u toj zemlji 2011. godine obavio popis stanovništva, potvrdili su Pierre Mirel, ravnatelj Uprave za zapadni Balkan pri Glavnom ravnateljstvu Europske komisije za proširenje i Pieter Everaers, ravnatelj Uprave za vanjsku suradnju pri Eurostat-u.

EU želi da i BiH obavi popis stanovništva 2011. godine

Autori: SEEbiz redakcija

"Variraju procjene o tome da u BiH danas živi 3,2 do 3,8 milijuna stanovnika, no o tome ne postoje pouzdani podaci." U intervjuu s ovim dužnosnicima EU koje je u ponedjeljak objavilo nekoliko dnevnih listova u BiH, Mirel i Everaers su istaknuli kako je popis stanovništva važan da bi se moglo utvrditi parametri nužni za planiranje razvoja i potreba svake države. "Variraju procjene o tome da u BiH danas živi 3,2 do 3,8 milijuna stanovnika, no o tome ne postoje pouzdani podaci", izjavio je Mirel po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.