INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Sumnje u Grčku porušile indekse

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi povecali su gubitke u drugom dijelu današnjeg trgovanja. Sumnja u sposobnost da se širenje kreditne krize na druge PIIGS zemlje (Portugal, Irska, Italija, Grcka i Španjolska) i sposobnost Grcke da sreže proracunski deficit kako je i najavljeno spustila je vec danas i azijske indekse.

Svjetska tržišta: Sumnje u Grčku porušile indekse

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Vecina azijskih indeksa danas je pala iako su americki ulagaci jucer pokazali izrazito pozitivne reakcije na najavljeni plan spašavanja europskih ekonomija i održavanje stabilnosti euro zone. Nakon jucerašnjih znacajnih dobitaka, europske dionice danas bilježe pad, a predvode ih jucerašnji najveci dobitnici, dionice iz bankarskog sektora. Nervozu ulagaca povecale su i izjave iz Medunarodnog monetarnog fonda koje upozoravaju na rizike vezane uz Grcku, i rejting agencija Moody's koja je smanjila r .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.