INFOBIRO: Publikacije
EBRD i Hrvatska: Poduzetništvo, energetska učinkovitost, ceste, turizam i banke

SEEbiz,

ZAGREB - Upravni odbor Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) usvojio je novu strategiju za Hrvatsku ciji je cilj da sudjelovanjem u ispunjenju kljucnih potreba hrvatskog gospodarstva pruži podršku njezinom daljnjem razvoju te ocekivanom ulasku Hrvatske u Europsku uniju, priopceno je u utorak iz EBRD-a.

EBRD i Hrvatska: Poduzetništvo, energetska učinkovitost, ceste, turizam i banke

Autori: SEEbiz redakcija

Hrvatska ostvaruje kontinuirani napredak u provedbi strukturnih i institucionalnih reformi kljucnih u ovoj odlucujucoj fazi pregovora o pristupanju EU-u, ocjenjuje EBRD u svojoj strategiji. No, strategija nadalje navodi preostale institucionalne i gospodarske izazove s kojima se Hrvatska još mora suociti prije pristupanja Uniji, medu kojima su daljnji razvoj poslovnog okruženja, privatizacija kompanija u državnom vlasništvu, komercijalizacija infrastrukture, te podizanje razine strucnosti i flek .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.