INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Bijedan promet, Validus odmah skočio 13 posto

SEEbiz,

ZAGREB - Jucerašnji prividni optimizam na burzi bio je zasjenjen padom volumena, a koliki je stvarni oprez ulagaca na Zagrebackoj burzi dobro je vidljivo danas. Kuriozitet je da je Crobex i danas podignut za opipljivih 0,60 posto, no to se dogodilo uz samo 11,5 milijuna kuna redovnog prometa dionicama, a k tome, gotovo polovica prometa odnosi se samo na jednu dionicu koja je ostvarila više od milijun kuna prometa.

Zagrebačka burza: Bijedan promet, Validus odmah skočio 13 posto

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Posljednjih dana na vrhu se drže u pravilu iste dionice, uz ponekog gosta. Danas je na redu Validus, kojim se ponovno može trgovati, pa je odmah na krilu svježih vijesti zabilježen dvocifreni skok vrijednosti. Uz blizu pola milijuna kuna prometa zakljucna cijena podignuta je 13,30 posto. Dakako, radi se o dionici Hrvatskog Telekoma ZSE:HT-R-A, cija je zakljucna cijena uz 5 milijuna kuna prometa podignuta blagih 0,09 posto, na 274,25 kuna, dok je rast prosjecne cijene bio nešto uvjerljiviji. Deut .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.