INFOBIRO: Publikacije
Vipnet: 17,8% manja bruto dobit i 5,2% veći broj korisnika

SEEbiz,

ZAGREB - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet prvo je ovogodišnje tromjesecje poslovala s operativnom dobiti (EBITDA) od 28,8 milijuna eura, što je 11,7 posto manje nego u istom tromjesecju prošle godine, dok je dobit prije kamata i poreza (EBIT) od 12 milijuna eura manja za 17,8 posto, izvijestili su danas iz Vipneta.

Vipnet: 17,8% manja bruto dobit i 5,2% veći broj korisnika

Autori: SEEbiz redakcija

Vipnet je u prvom tromjesecju ove godine uprihodio 100,3 milijuna eura ili 4,8 posto manje nego u lanjskom prvom tromjesecju, i to prvenstveno zbog manje potrošnje korisnika, dodatnih marketinških pogodnosti, roaming regulacije te novih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu. Troškovno orijentirane aktivnosti utjecale su na smanjenje operativnih troškova za 2,6 posto, što je ublažilo efekt nameta od šest posto na usluge mobilne telefonije i, kako navode, pomoglo i u zaustavljanju smanjenja op .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.