INFOBIRO: Publikacije
Hrvatski duhani očekuju proizvodnju od oko 10.500 tona duhana

SEEbiz,

ZAGREB - Iz Hrvatskih duhana, tvrtke iz sastava Adris grupe, izvjestili su danas da unatoc smanjenju proizvodnih površina za 3,5 posto, jer zbog loših prinosa ove godine nisu ugovorene plantažne proizvodnje duhana u Pitomaci i Valpovu, ocekuju proizvodnju od oko 10.500 tona duhana i povecanje prinosa za pet posto.

Hrvatski duhani očekuju proizvodnju od oko 10.500 tona duhana

Autori: SEEbiz redakcija

Napominju kako ce na sirovinskom podrucju Hrvatskih duhana (ZSE:HRDH-R-A) u Podravini i Slavoniji do kraja ovog tjedna biti završena sadnja duhana tipa virginia i burley. Na 4.212 hektara proizvodnih površina i 1.031 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bit ce ukupno zasadeno 96.876.000 presadnica duhana iz domaceg sortimenta ili 23.000 presadnica po hektaru. Agronomski strucnjaci Hrvatskih duhana isticu kako je ovogodišnja sadnja presadnica duhana obavljena u optimalnim agrotehnickim rokov .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.