INFOBIRO: Publikacije
The Guardian: Sarkozy urlajući Merkelici prijetio izlaskom iz eurozone

SEEbiz,

LONDON - Londonski The Guardian na naslovnici u subotu piše o gnjevnome i "visoko emotivnom" ispadu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja na samitu lidera eurozone u Bruxellesu prošlog petka, kada je sudbina eura visila o koncu. Sarkozy je, urlajuci i lupajuci šakom o stol, zaprijetio da ce ukinuti euro ukoliko se Angela Merkel ne prestane protiviti ulaganju 750 milijardi eura u fond za sigurnost europske valute.

The Guardian: Sarkozy urlajući Merkelici prijetio izlaskom iz eurozone

Autori: SEEbiz redakcija

Tijekom konfrontacije dvoje najmocnijih europskih politicara, francuski predsjednik je rekao da ce napustiti razgovore i upozorio na trajnu štetu koju ce pretrpjeti francusko-njemacki odnosi ako njemacka kancelarka ne podrži plan. "Bio je to Sarkozy na steroidima", prenosi Guardian komentar jednog europskog diplomata. Uobicajeno energicni Sarkozy bio je ovaj put i vidno uzbuden, primjecuju dužnosnici. Iako je samit bio sazvan kako bi se finalizirao paket pomoci Grckoj, novi razvoj dogadaja u vez .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.