INFOBIRO: Publikacije
Sarajevska berza: SASX-10 u sedmici oslabio 2,5%

SEEbiz,

SARAJEVO - U sedmici koja je iza nas na Sarajevskoj berzi je trgovano u vrijednosti 1,9 miliona KM. Najveci dnevni promet zabilježen je u utorak, kada je završen upis komercijalnih zapisa emitenta Dobojputevi d.d. Doboj Jug. Upisano je 4.805 zapisa, a vrijednost prikupljenih sredstava 436.918 KM.

Sarajevska berza: SASX-10 u sedmici oslabio 2,5%

Autori: Aida Karic

Ne tako uvjerljiv sedmicni promet (206.306 KM) ostvaren je na kotaciji obveznica, a u sedmici je najviše trgovano emitentima iz sastava SASX-10. Sva tri indeksa su u crvenom, što ne iznenaduje, s obzirom na negativna kretanja tokom cijele sedmice. U odnosu na prošli petak SASX-10 je izgubio 2,49% vrijednosti i u petak završio na 966,03 indeksna poena. SASX-30 je zabilježio pad od 1,03%, pa mu je vrijednost trenutno 1.009,22 indeksna poena. Najmanju promjenu (-0,04%) registrovao je BIFX. Za nešto .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.