INFOBIRO: Publikacije
AZTN: Dopušteno spajanje HT-a i Combisa

SEEbiz,

ZAGREB - Vijece Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenilo je dopuštenim spajanje kompanije Hrvatski telekom (HT) i informaticke tvrtke Combis d.o.o. kao koncentracije na tržištu trgovine na veliko informatickom opremom i tržištu informatickih usluga na podrucju Hrvatske, izvijestili su danas iz AZTN-a.

AZTN: Dopušteno spajanje HT-a i Combisa

Autori: SEEbiz redakcija

Buduci da HT (ZSE:HT-R-A) prije preuzimanja Combisa nije djelovao ni na tržištu trgovine informatickom opremom na veliko niti na tržištu informatickih usluga, njegov udio na tim tržištima nece prelaziti 10 posto, navodi se u obrazloženju odluke. Agencija ocjenjuje kako ovo spajanje nece imati negativne ucinke na tržišno natjecanje na spomenutim tržištima, vec se ocekuju pozitivni sinergijski ucinci u pružanju IT i telekomunikacijskih usluga. Napominju i da se s obzirom na to da ce objedinjeno pr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.