INFOBIRO: Publikacije
ESB Holding želi i ostatak dionica Erstea po cijeni od 450 kuna

SEEbiz,

ZAGREB – Erste&Steiermärkische Bank d.d. objavljuje da je danas zaprimila obavijest svog vecinskog dionicara, društva ESB Holding kojom obavještava Banku o svojoj namjeri da Glavnoj skupštini Banke predloži usvajanje Odluke o prijenosu dionica manjinskih dionicara Banke na ESB Holding, u zamjenu za isplatu otpremnine u skladu s odredbama clanaka 300.f-300.k Zakona o trgovackim društvima.

ESB Holding želi i ostatak dionica Erstea po cijeni od 450 kuna

Autori: SEEbiz redakcija

ESB Holding posjeduje ukupno 16,319.956 redovnih dionica Banke (ZSE:RIBA-R-A) što predstavlja 96,09% od ukupno izdanih dionica Banke i daje pravo na 96,09% od ukupnog broja glasova na Glavnoj skupštini Banke, slijedom cega ima status glavnog dionicara Banke. Kako bi se utvrdila otpremnina u novcu koja ce biti isplacena manjinskim dionicarima, ESB Holding angažirao je društvo Nexia revizija d.o.o., hrvatsku clanicu grupacije Nexia International - svjetske mreže samostalnih revizora, poslovnih sav .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.