INFOBIRO: Publikacije
U vjetrenjače na Možuru 64 miliona eura

SEEbiz,

PODGORICA - Tenderska komisija Ministarstva ekonomije je usaglasila tekst Ugovora sa konzorcijumom Fersa & Celebic za izgradnju vjetroelektrana na lokaciji Možura, opštine Bar i Ulcinj instalisane snage 46 MW. Za realizaciju ovog projekta predvidena je investicija od 64.588.000 eura. Ugovor predvida davanje koncesije na period od 20 godina.

U vjetrenjače na Možuru 64 miliona eura

Autori: SEEbiz redakcija

Fersa Energias Renovables, S. A. koja je lider u konzorcijumu, je renomirana španska firma sa sjedištem u Barseloni, koja se bavi vjetroelektranama. Firma postoji od 2000. godine i za sada je zastupljena u devet zemalja na tri kontinenta sa sveukupnom instalisanom snagom u pogonu od 138 MW, a projektovanom od 954 MW što obezbjeduje buduci razvoj firme, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Za lokalitet Krnovo, Tenderska komsija je u pregovorima sa konzorcijumom Ivicom Consulting GmbH i Mitsub .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.