INFOBIRO: Publikacije
HKZP: Oko 14 sati potencijalno zagađenje zračnog prostora vulkanskim pepelom

SEEbiz,

ZAGREB - U sjevernom dijelu zracnog prostora Republike Hrvatske ocekuje se danas oko 14 sati potencijalno zagadenje vulkanskim pepelom u podrucju sjeverno od crte Samobor - Virovitica, s prognozom njegovog izlaska u vecernjim satima iz hrvatskog zracnog prostora, priopcila je danas Hrvatska kontrola zracne plovidbe (HKZP).

HKZP: Oko 14 sati potencijalno zagađenje zračnog prostora vulkanskim pepelom

Autori: SEEbiz redakcija

Predvidanje zagadenja nije u mjeri zbog koje bi se ocekivala zabrana letenja u zracnom prostoru RH, stoji u priopcenju o postupanju HKZP-a u svezi zrakoplovno-meteorološke situacije zbog erupcije vulkana na Islandu. HKZP je izdao upozorenje pilotima zrakoplova sukladno utvrdenoj praksi postupanja u takvoj situaciji. Kako je ta prirodna pojava dinamickog karaktera i dalje intenzivno pratimo i obradujemo sve podatke i dobivene upute Eurocontrola, te cemo temeljem istoga i donositi daljnje operativ .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.