INFOBIRO: Publikacije
EU tržišta: Indeksi srušeni više od 2%

SEEbiz,

KOMENTAR - Europske dionice znatno su pale na pocetku današnjeg trgovanja pod utjecajem zabrinutosti nakon što je njemacka vlada zabranila short selling obveznica, CDS-ova, derivativnih instrumenata koji služe kao zaštita od rizika neispunjenja kreditnih obveza i dionica deset najvecih njemackih financijskih institucija.

EU tržišta: Indeksi srušeni više od 2%

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Ulagaci su izrazito negativno reagirali na ovakvu jednostranu odluku njemacke vlade, koja je objavljena jucer, a dovela je do pada americkih i azijskih indeksa. Analiticari upozoravaju da bi mjera, koja treba sprijeciti špekulativno trgovanje koje je u velikoj mjeri i dovelo do kreditne krize u Europi, mogla rezultirati samo odljevom novca sa europskih tržišta i rastom averzije ulagaca prema riziku. Euro je bio prva žrtva odluke i ponovno je po na najnižu razinu u posljednje cetiri godine. Još u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.