INFOBIRO: Publikacije
Svečano otvoren 4. Festival židovskog filma

SEEbiz,

ZAGREB – Sinoc je u zagrebackom kinu Europa svecano otvoren 4. Festival židovskog filma Zagreb pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu Vlade Republike Hrvatske te mnogobrojnih sponzora i partnera. Svecanom otvorenju prisustvovali su mnogobrojni uvaženi gosti Festivala medu kojima Njegovo Velicanstvo Simeon Sakskoburggotski i Kraljica Margarita Sakskoburggotska.

Svečano otvoren 4. Festival židovskog filma

Autori: SEEbiz redakcija

Cast otvorenja ovogodišnjeg izdanja Festivala dobio je njemacki film „John Rabe“, redatelja Floriana Gallenbergera, koji govori o spašavanju kineskih radnika tijekom japanske okupacije Kine za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ovogodišnji Festival židovskog filma vecim je dijelom posvecen Pravednicima medu narodima, ljudima koji su u doba potpunog kraha ljudskosti i morala pokazali nevjerojatnu hrabrost i spasili makar jedan ljudski život, a neki i više. Svojim nas cinom trajno podsjeca .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.