INFOBIRO: Publikacije
Istraživanje: Svaki treći student misli da se posao nalazi preko veze

SEEbiz,

ZAGREB - Svaka peta mlada osoba i student u Hrvatskoj nakon što dobije diplomu želi otici u inozemstvo, a isto toliko ih tocno zna što želi raditi. Pokazalo je to najnovije istraživanje portala Moj posao provedeno tijekom održavanja 2. virtualnog Dana karijera i znanja na uzorku od gotovo 200 ispitanika.

Istraživanje: Svaki treći student misli da se posao nalazi preko veze

Autori: SEEbiz redakcija

Prema dobivenim rezultatima, cak 75 posto ispitanika nije sigurno što bi tocno u životu radilo, a njih cetiri posto uopce ne zna cime se želi baviti. Vecina studenata, njih 74 posto, nakon diplome, u razdoblju od tri godine, želi pronaci posao, njih 39 posto želi napredovanje na poslu, a 36 ih posto želi upisati poslijediplomski studij. Da je posao najpametnije poceti tražiti odmah nakon diplome uvjereno je 40 posto ispitanika, dok je prošle godine isto mislilo cak 60 posto ispitanika. Da si tre .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.