INFOBIRO: Publikacije
Mladićeva porodica traži da se Mladić proglasi mrtvim!?

SEEbiz,

BEOGRAD - Porodica Ratka Mladica okoncava dogovore sa svojim advokatima koji ce do kraja meseca podneti Prvom osnovnom sudu u Beogradu zahtev da se general proglasi mrtvim! Ovo je potvrdio zastupnik Mladicevih, beogradski advokat Miloš Šaljic. On objašnjava da se procedura za proglašenje nestale osobe umrlom pokrece na inicijativu onoga ko ima neki pravni interes, a u ovom slucaju to je Mladiceva porodica.

Mladićeva porodica traži da se Mladić proglasi mrtvim!?

Autori: SEEbiz redakcija

- Ona ce povuci ovaj potez ne samo zbog imovine i zamrznute penzije, vec i zbog svakodnevnih proganjanja kojima je izložena - kaže Šaljic. Advokat dodaje da se prema Zakonu o vanparnicnom postupku preko suda može pokrenuti ova procedura ako je nestali stariji od 70 godina i ako o njemu nema pouzdanih podataka više od pet godina. U tom slucaju nije potrebno ništa dokazivati, procedura je vrlo jednostavna. Medutim, pošto Mladic ima 68 godina, prema mišljenju Šaljica, potrebno je dokazati da postoj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.