INFOBIRO: Publikacije
BP znao da će Deepwater Horizon potonuti!?

SEEbiz,

NEW YORK - Samo nekoliko sati prije fatalne eksplozije koja je dovela do kasnijeg potonuca platforme Deepwater Horizon i izlijevanja stotina milijuna litara nafte u Meksicki zaljev, tvrtka British Petroleum znala je da nešto ne valja sa cijevi kojom se bušio podvodni izvor. To se vidi iz memoranduma koji su javnosti pokazali dvojica americkih kongresnika odgovornih za istraživanje nesrece.

BP znao da će Deepwater Horizon potonuti!?

Autori: SEEbiz redakcija

Clanovi Predstavnickog doma Henry Waxman i Bart Stupak razgovarali su s jednim neimenovanim istražiteljem BP-a, koji ih je obavijestio o dogadajima koji su vodili do katastrofe. On im je ispricao kako je kljucna greška vjerojatno nastala zbog prevelikog pritiska na bušilici, a moguce je i da je bilo ozbiljnih problema s uredajem koji je trebao zatvoriti izvor ukoliko dode do eventualne eksplozije. U memorandumu se ne spominje tko je odlucio da se bušenje izvora nastavi nakon što je otkriven prob .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.